AutoCAD - 2D și 3D, ultima versiune a AutoCAD-ul apărută, permite cursanţilor să se familiarizeze cu utilizarea comenzilor principale şi metodologia necesară realizării unei documentaţii tehnice desenate 2D și 3D, să ridice nivelul de productivitate în proiectarea asistată prin crearea unui stil de lucru adecvat domeniului de activitate pentru realizarea desenelor de execuţie şi de ansamblu 2D/3D. Productivitatea a fost şi va rămâne crucială pentru companiile care produc, accesează sau consumă informaţie de proiectare şi care doresc să-şi menţină profitabilitatea. AutoCAD 2016 pune la dispoziţia acestora instrumentele necesare pentru a rămâne competitive şi pentru a proiecta cu maximă viteză şi eficienţă.

AutoCAD 2D Essentials
AutoCAD 3D Drawing & Modelling


INVENTOR – este cel mai performant program de proiectare tridimensională şi modelare parametrică în domeniul mecanicii, destinat ansamblurilor cu un număr mare de componente, care are o interfaţa prietenoasă, uşor de învăţat şi de utilizat. Eficienţa sporită a Autodesk Inventor se datorează vitezei şi simplităţii de realizare a desenelor şi capacităţii îmbunătăţite de gestionare a acestora. Autodesk Inventor este o soluţie stabilă în timp din următoarele considerente:
- are o simplitate absolută, cu principii de lucru optimizate;
- puteţi crea rapid o schiţă înainte de a proiecta modele solide tridimensionale, puteţi crea proiectul folosind „Dynamic Constraints Engine” - constrângeri impuse pieselor, pentru construirea rapidă a ansamblurilor şi în scopul simulării mecanismelor complexe;
- animează mecanismele şi animaţiile le transfera în format standard AVI;
- oferă soluţii de lucru în echipă la un proiect complex.
Inventor Essentials
Autodesk FUSION 360 este cel mai nou software de modelare 3D produs deAutodesk. Acest soft se bazeaza pe manipularea usoara si intuitiva a obiectelor 3D,combinata cu modelarea parametrizata. Este primul soft care cuprinde modulele deCAD, CAM si CAE intr-o varianta atat de simplificata si exacta. Autodesk FUSION 360 se adreseaza, in special, utilizatorilor de AutoCAD deoarececomenzile 3D sunt mult mai intuitive, fiind mult usurat procesul de proiectare.
Utilizatorii de INVENTOR sunt placut surprinsi sa observe ca exista o usurinta incombinarea modelarii formelor libere, fara istoric, cu modelarea parametrizata, cuistoric.